Ehdolle vai ei?

admin/ maaliskuu 12, 2021/ Kirjoitukset

Harkitsin todella pitkään, lähdenkö ehdolle jatkokaudelle tulevissa kuntavaaleissa vai en. Päätin kuitenkin lähteä. Syitä joita mietin voisin hieman avata. Nykypäivänä asioiden ja ihmisten kärjistyminen liiaksi oli ehkä suurin syy. Toisin sanoen ääripäät huuteloo, enkä nyt tarkoita pelkästään puoluetoimintaa vaan yleisellä tasolla. Asia kun asia, ilmestyy aina ääripäät esille. Asiat viedään aina jotenkin äärimmäisyyksiin ja jos ei viedä niin kielletään ne. Tuntuu että sitä keskitietä, tai keskitietä lähellä olevaa vaihtoehtoa ei enää olekaan, on vain niin sanotusti on tai off.

Samoin valtakunnallisella tasolla tämä ääripää-ajattelu, yhdistettynä siihen, että ihminen on aina kokonaisuudessaan se, mitä yhdistystä, puoluetta tai muuta logoa kantaa ei toimi. Tässäkään ei osata enää erotella asioita vaan mennään täysillä. Se että asiat riitelee mutta ihmiset ei, ei enää pidä paikkaansa. Ei osata erottaa asioita ihmisistä. Kaivellaan menneitä, eikä nähdä risua omas silimäs. Nämä asiat kärjistyy mielestäni varsin erikoisesti varsinkin yritysmaailmassa, eikä osata erotella yrittäjän mielenkiintoja tai henkilökohtaisuuksia edustamansa yrityksen strategiasta. On toki niinkin, että pienyritykset valitettavan usein henkilöityvät omistajaansa/ yrittäjään, mutta se ei silti mielestäni oikeuta yhdistämään yritystä yrittäjän omiin, henkilökohtaisuuksiin. Näistä on esimerkkejä ollut paljon viime vuosina valtakunnan lehdissä. Pahoitetaan mieltään milloin mistäkin ja laitetaan yrityksiä boikottiin.

Kuitenkin mietin, että on parempi lähteä ehdolle ja jatkaa samalla linjalla: asiat asioina. Uskon että pitkä yrittäjä- taustani auttaa päätöksenteossa, koska tulevaisuudessa talouden tasapainottaminen on varmasti tärkein yksittäinen asia mitä tullaan tekemään. Se, miten on ennen aina tehty, ei enää aina toimi. Pitää uskaltaa miettiä uudella tavalla ja pitää uskaltaa yrittää. Se miten saamme väkiluvun kasvuun, vaatii työpaikkoja, joita ei luoda ilman yrittäjiä ja yrityksiä. Lapuan maantieteellinen sijainti Etelä-Pohjanmaalla on paras. Meiltä on lyhyt joka suuntaan. Sitä pitää uskaltaa hyödyntää enemmän niin elinkeinotoimessa kuin matkailussa. Ei pidä nähdä naapureita uhkana, vaan mahdollisuutena.

Jatketaan yhdessä tekemistä kuten myös sivistyslautakunta on tehnyt tällä kaudella. Sivistyslautakuntaan on kuulunut kaiken ikäisiä ihmisiä eri aloilta ja puoluetaustoilta. Kuitenkin aina on pidetty asiat asioina, päätökset tehty demokraattisesti ja eteenpäin on menty. Tästä on hyvä jatkaa ja ottakaa jatkossakin rohkeasti yhteyttä.